Admitere 2024

Informațiile despre sesiunea de admitere din 2024 vor fi disponibile în cel mai scurt timp. Mai jos pot fi consultate informațiile despre admiterea din 2023.

Pentru anul universitar 2023-2024 sesiunea de admitere se va organiza in luna iulie.

Calendar

  1. Perioada de înscriere: 10 – 21 iulie 2023 (in 21 iulie platforma este deschisa pana la ora 14.00.) Înscrierea se face exclusiv online.
  2. Sustinerea interviurilor: 22-24 iulie 2023 (interviul se va sustine on-line folosind aplicația webex; programarea pe masterate va fi afișată în timp util).
  3. Afisarea rezultatelor: 25 iulie 2023
  4. Perioada de inmatriculare: 26 – 28 iulie 2023

Procedură

  • Pentru a participa la concursul de admitere la studii universitare de masterat este necesară elaborarea și încărcarea pe site a unei scurte scrisori de intenție (care să pună accentul pe motivația și interesul candidatei/candidatului față de tematica programului de studiu) și susținerea sa în cadrul unui interviu care se va desfășura online. Dacă MDRCI este prima opțiune de masterat, documentul trebuie redactat în limba română (pentru mai multe informații consultați http://politice.ro/ro/admitere-masterat).
  • In situatia in care raman locuri neocupate, se va organiza o noua sesiune de admitere in luna septembrie 2023. Informatiile vor fi afisate in timp util.

Condițiile specifice pentru redactarea scrisorii (aceasta trebuie să conțină):

  • detalii despre motivația alegerii domeniului de studiu Științe Politice a programului de studiu (MDRCI, în acest caz);
  • detalii despre interesele de studiu și/sau experiența profesională a candidatei/candidatului;
  • enunțarea unui subiect de cercetare relevant pentru tematica programului de studiu ales ca primă opțiune (MDRCI, în acest caz);
  • așteptările candidatei/candidatului cu privire la programul masteral ales.

Pentru redactarea scrisorii de motivare/intenție puteți utiliza acest model. Dimensiunea scrisorii nu trebuie să depășească 1000 de cuvinte și vă rugăm să inserați la final CV-ul dvs.
Interviu online: mai exact, interviul presupune susținerea scrisorii de motivare/intenție.

PASI UTILI PENTRU ADMITEREA LA MASTERATELE FSP

  1. Accesati http://admitere.snspa.ro/inscriere-online-la-snspa/ pentru a va crea contul de utilizator necesar.
  2. Completati (toate detaliile necesare sunt oferite in Ghidul primit pe email la confirmarea contului) paginile contului dumneavoastra si oferiti toate informatiile care va sunt solicitate. Platforma este intuitiva si veti fi in cel mai scurt timp o candidata sau un candidat valoros la programul masteral dorit! Accesarea sectiunii Utile va poate oferi raspunsuri la intrebarile care apar frecvent.

Pentru intrebari punctuale despre admiterea la MDRCI, va rugam sa ne scrieti la adresa: mdim@politice.ro.

Design a site like this with WordPress.com
Get started